• Sat Boscoteni, Comuna Frumusica, Judetul Botosani
  • office@salveazaoinima.ro
Doneaza lunar

Suntem datori creştineşte, chiar dacă nu avem posibilitatea materială, să ajutăm. O putem face cu un gând bun, o rugăciune sau cu o încurajare. Să ne purtăm neputinţele unii altora şi să transmitem dragoste faţă de cel aflat într-o grea suferinţă! Cred că şi prin dragostea cea adevărată, nefăţarnică, putem să ne mântuim, cu mila lui Dumnezeu.

Plăcintă Vlad Dumitru

Preşedintele Asociaţiei „Salvează o inimă”

Aparitii Media

DIGI 24

Cinci milioane de euro, strânse în patru ani. Un lucru remarcabil, reuşit de un tânăr din judeţul Botoşani, dar şi mai remarcabil e că toţi banii au mers pentru vindecarea a sute de copii grav bolnavi. Totul s-a derulat transparent, prin intermediul unui site pe care au fost publicate poveştile celor care au nevoie de ajutor, dar şi chitanţe pentru fiecare leu cheltuit. Peste 50.000 de persoane din toată lumea au donat până acum, iar succesul l-a făcut pe omul din spatele acestui proiect caritabil să renunţe la serviciu, ca să se ocupe doar de salvat vieţi.

TELE M Botosani

Vă prezint în clipul atașat înregistrarea emisiunii ”Dialog deschis” difuzată pe data de 06.02.2018 la TeleM Botoșani.

Invitat: Vlad Placinta, președintele Asociației ”Salvează o inimă”! Realizator, producător și moderator: Orosanu Marius Leonardo.

Vizionare plăcută!

PRIMA TV

Vlad Plăcintă conduce asociația “Salvează o Inimă”. Zi de zi și noapte de noapte se luptă să strângă bani pentru copiii bolnavi pentru a-i trimite la tratament peste hotare. În spitale curate, cu aparatură medicală ultramodernă. Cel mai greu îi este atunci când un copil pentru care a reușit să strângă o sumă colosală moare. Așa cum s-a întâmplat din nou aseară. Bogdan era din Slatina și avea 9 ani. Când părinții l-au dus la spital prima dată, medicii din Slatina au spus că este răcit, i-au dat o alifie și l-au trimis acasă. Copilul avea leucemie. A ajuns târziu în Turcia și cu infecții luate din România. Ca să treacă peste astfel de momente cumplite și ca să ofere ajutorul altor copii, Vlad își repetă în minte: “Copiii pe care i-am pierdut s-au născut să ne dea o lecție de iubire și apoi au plecat”. Despre Vlad Placinta, mai jos. Un material realizat în Istanbul.

OBIECTIV BRAILA

Doar spunându-şi asta reuşeşte să treacă peste pierderea unui copil pentru care a luptat să-i dea viaţă, Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”

Aşa îşi spune de fiecare dată când trebuie să treacă peste momentele cumplite de după pierderea unui copil pentru care a luptat. Aşa şi-a spus şi acum Vlad Plăcintă, preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă”, când l-a pierdut pe Cristian Filip.

Pentru Cristi, această asociaţie a dus o luptă contra cronometru, Vlad Plăcintă fiind cel care i-a achitat lui Cristi contravaloarea intervenţiilor chirurgicale şi parte din zecile de cure de citostatice. Plus că, între Cristi şi Vlad s-a creat în acest timp o relaţie specială, Cristi spunând deseori că Vlad este unul dintre îngerii lui păzitori, dacă nu cel mai mare.

Continuare articol….

TVR IASI

Lecţia de solidaritate şi speranţă vine la „Impact”.

TRINITAS TV

„Prima donație a fost de 20 de lei. Eram așa de bucuros!” De la 20 de lei, Vlad Placinta a reușit să adune, până în prezent, peste 2 milioane de euro pentru copiii bolnavi.

LUMEA CREDINTEI

În satul Boscoteni, comuna Frumuşica, judeţul Botoşani, locuieşte Vlad Plăcintă. Cine este acest tânăr de peste 30 de ani, care de ceva vreme ocupă prima pagină a cotidienelor sau site-urilor de ştiri? Nimeni altul decât creatorul platformei de donaţii on-line „Salvează o inimă”. O idee genială, care a făcut ca vieţile multor copii, dar şi ale multor părinţi, să fie altfel. Continuare articol aici….

TELE M Botosani

Am avut onoarea sa fiu invitat la emisiunea „Dialog deschis” (Tele M Botosani), moderata de Caliniuc Bogdan-Mihai, unde am discutat realizarile Asociatiei Salvează o inimă si nu numai…

TVR 1 -Telejurnal

Nu trebuie să fii bogat ca să ajuţi pe cineva. Este ceea ce a demonstrat un tânăr din Botoşani. Dorinţa de a-şi ajuta semenii l-a făcut să construiască una dintre cele mai credibile platforme umanitare din ţară. Povestea „îngerului” din Boscoteni, într-un nou reportaj „România, portret de ţară”.

TVR 1

Sat Boscoteni, comuna Frumuşica, strada Prieteniei, nr. 4. O casă veche, modestă, cu o curte mare plină cu orătănii. Un decor sută la sută patriarhal. În casa acesta veche, într-o cămăruţă de vreo opt metri pătraţi, cu pereţii plini cu icoane şi rafturile ticsite cu cărţi despre Sfinţii Părinţi, funcţionează, de aproape trei ani, Asociaţia „Salvează o inimă”. Un calculator de mult timp perimat şi un birou şubred, înghesuit într-un colţ al odăii – acesta e tot inventarul asociaţiei. Aici îşi petrece câte opt, nouă ore pe zi, între mai multe reprize de prăşit, arat, semănat sau de dat mâncare la animale, preşedintele şi fondatorul acestei organizaţii bizare. Îl cheamă Vlad Plăcintă, are 29 de ani şi de aici, din odaia acesta sărăcăcioasă, cu calculatorul lui rablagit, conectat la un internet care se întrerupe la orice adiere de vânt, dintr-o văgăună ascunsă parcă la capătul lumii, a reuşit să creeze cea mai mare platformă caritabilă online din ţară, salvând până acum vieţile a peste 70 de copilaşi grav bolnavi. Povestea lui o aflăm la Ochiul magic, în reportajul „Îngerul din Boscoteni”, semnat de Cătălin Apostol, pe care îl urmărim tot pe 11 iunie, de la ora 21.00, la TVR 1 şiTVR+.

Lorand.biz

Te salut!

Ai observat cat de sceptici suntem cateodata la succesul celor din jurul nostru?

Nu vreau sa generalizez, insa mi-ar placea sa punem succesul intr-o alta lumina. De ce? Pentru ca exista. E printre noi in fiecare zi, chiar daca uneori nu mai reusim sa vedem intreaga lui poveste, sacrificiile din spate saumotivatia cu adevarat puternica. Continuare articol…

Viva FM

Are 30 de ani si de ​aproape 4 ani meseria lui este aceea de salvator de vieti.

Vlad Plăcintă, din comuna Frumuşica, judeţul Botoşani, îşi dedică tot timpul său copiilor cu afecţiuni grave.

​Este preşedintele Asociaţiei “Salvează o inimă” şi cu sprijinul unui inginer IT român stablit în Elveţia a creat o platformă de donații online, unică în România​,unde oamenii pot dona şi pot vedea în timp real ce se întâmplă cu banii lor.

​Într-un an și jumătate a strâns jumătate de milion de euro și a salvat astfel viețile a 50 de copii​.​
Vlad Plăcintă a fost joi, 3 martie 2016, invitatul Ginei Poenaru la emisiunea Faţă în Faţă pe care o puteți reasculta integral mai jos:

Radio Romania Actualitati

Un interviu cu presedntele Asociatiei Salvează o inima, Vlad Placinta, la Radio Romania Actualitati. Relatiile cu presa sunt coordonate de Agentia de PR Plus Communication

SOMAX TV

O bucurie lăuntrică greu de explicat în cuvinte. Și da. În zilele noastre încă mai sunt astfel de oameni. Încă mai sunt oameni care ajută necondiționat, care mai au puterea de a reda speranța acolo unde ea s-a risipit. Iar unul dintre acești oameni este Vlad Plăcintă.

FORMULA AS

Îngerul din Boscoteni – Trăieşte într-un cătun din Botoşani şi face minuni. A realizat cea mai mare platformă caritabilă din ţară, salvând viaţa a zeci de copii bolnavi –Continuare articol….</span

ACASA.RO

Cel putin in ultimul an, datorita retelelor de socializare, romanii au fost partasi din ce in mai des la problemele celor din jur si mai mult ca niciodata s-au implicat in campanii umanitare. Vlad Placinta, presedintele Asociatiei “Salveaza o inima”, explica aceast lucru prin faptul ca “Social Media ne-a ajutat foarte mult sa interactionam cu oamenii, iar interactiunea a generat si solidaritate, a creat o comunitate solida. Este foarte greu sa rezonezi cu un caz umanitar daca nu se coaguleaza un nucleu puternic de sustinatori, care sa descentralizeze informatia in grupurile lor sociale si sa-si convinga prietenii si cunostiintele sa doneze pentru un caz sau altul”. Continuare articol….

TVR INTERNATIONAL

Acest proiect reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte sociale desfășurate de Cardiopediatric Center, având alături Asociația „Salvează o inimă”, coordonată de către Dl. Vlad Plăcintă. Împreună, se urmărește tratarea a cât mai multe cazuri de malformații congenitale ale inimii la copii, oferind suport financiar părinților cu o situație materială delicată.
În cadrul acestui program au fost deja operați un număr de copii, care în lipsa unui tratament adecvat efectuat la timp, probabil ar fi avut altă soartă.

DIGI HD

Un tânăr din județul Botoșani a creat o platformă de donații online, unică în România. Cei care contribuie financiar pentru a trimite la operație copii cu boli grave, pot afla în timp real ce se întâmplă cu banii lor. L-a ajutat un It-ist român, inginer la Google, în Elveția. Au lucrat de la distanță, dar într-un an și jumătate au strâns un sfert de milion de euro și au salvat astfel viețile a 50 de copii.

EUROPA FM

Vlad are 29 de ani, este căsătorit şi locuieşte în satul Boscoteni, comuna Frumuşica, un cătun situat la 37 de kilometri de municipiul Botoşani. Este agricultor, la fel ca aproape toţi consătenii. La sfârşitul zilei de muncă, Vlad salvează vieţi de copii. Continuare articol…

ADEVARUL

Vlad Plăcintă, agricultor într-un cătun din Botoşani, înfăptuieşte miracole cu discreţie. A pus la punct o platformă de donaţii unică în România şi a strâns sute de mii de euro, cu ajutorul cărora a salvat până acum vieţile a 50 de copii grav bolnavi. Vlad Plăcintă are 29 de ani, este căsătorit şi locuieşte în satul Boscoteni, comuna Frumuşica, un cătun situat la 37 de kilometri de municipiul Botoşani Continuare articol….

GREAT NEWS

Povestea săteanului care a inventat un sistem online pentru ajutarea copiilor bolnavi Continuare articol aici….

BOTOSANEANUL.RO

Botoșănean, eroul copiilor bolnavi: CUM a reușit un agricultor să pună pe picioare o asociație care salvează inimi Continuare articol…

MONITORUL DE BOTOSANI

Vlad Plăcintă, un botoşănean de 29 de ani, conduce o asociaţie care a salvat zeci de copii cu probleme grave de sănătate Continuare articol….

ZIARUL LUMINA

De aproape trei ani, se luptă pentru viaţa copiilor cu probleme grave de sănătate din zona sa natală, Botoşani. Nu a împlinit încă 30 de ani, munceşte din greu pentru a-şi susţine familia, însă nimic nu-l împiedică să fie sensibil la nevoile semenilor. Din dragoste pentru copilaşii bolnavi şi săraci, Dumitru Vlad Plăcintă a înfiinţat Asociaţia „Salvează o inimă“, pe care a pus-o sub ocrotirea Sfântului Nectarie. Şi minunile nu s-au lăsat aşteptate… Continuare articol….

RADIO ROMANIA INTERNATIONAL

Ascultaţi povestea unui om simplu din ţinutul Botoşanilor care a hotărât să-şi consacre parte din viaţă salvării copiilor aflaţi în situaţii disperate, din punct de vedere al sănătăţii. Vlad Dumitru Plăcintă. Un român Continuare articol….