• Sat Boscoteni, Comuna Frumusica, Judetul Botosani
  • office@salveazaoinima.ro
Doneaza lunar

Directioneaza 20% din impozitul pe profit (persoane juridice)

Descarcă contractul de sponsorizare de mai sus

Nu trebuie să fii bogat ca să ajuţi pe cineva. Este ceea ce a demonstrat un tânăr din Botoşani. Dorinţa de a-şi ajuta semenii l-a făcut să construiască una dintre cele mai credibile platforme umanitare din ţară. Povestea „îngerului” din Boscoteni, într-un nou reportaj „România, portret de ţară”.

O româncă stabilită în Elveţia salvează copiii bolnavi de inimă din România. Simona Pernot şi Asociaţia „Salvează o inimă” au strâns fondurile necesare pentru ca 50 de copii proveniţi din familii defavorizate, diagnosticaţi la naştere cu malformaţii grave ale inimii, să fie operaţi.

2017 a fost un an plin pentru Asociația “Salvează o inimă”. Plin de campanii umanitare, dar și de reușite care ne-au bucurat sufletul și ne-au dat speranța și încrederea că și anul acesta vom schimba în bine viitorul unor copii condamnați de boli grave.

Am salvat peste 100 de micuți, grație celor 21.000 de oameni care au înțeles că orice sumă donată poate face diferența între viață și moarte.

Împreună am strâns mai bine de 1000.000 de euro, bani care au ajuns la clinicile și spitalele din țară și străinătate, unde copiii au fost operați și au beneficiat de tratamente și recuperare la standarde înalte.

Orice donație a contat, fie că au fost 2 euro printr-un SMS, fie că au fost 1.000 de euro prin card sau peste 9.800 de euro prin sponsorizări.

Există și o formă de ajutor financiar care nu costă nimic. Este vorba de direcționarea a 2 la sută din impozitul pe venit în cazul persoanelor fizice, și a 20 la sută din impozitul pe profit în cazul celor juridice.

Practic, orice angajat din România poate cere statului să vireze în contul unui ONG două procente din cele 16 pe care i le ia lunar din salariu.

Cum se face acest lucru? Simplu: se completează formularul 230 cu datele personale, se semnează și se depune la administrația financiară, fie direct, fie prin poștă.

Documentul poate fi descărcat de pe site-ul nostru, salveazaoinima.ro, sau poate fi obținut de la sediile ANAF și trebuie depus până la data de 25 mai.

Și firmele ne pot întinde o mână de ajutor, așa cum au făcut-o și până acum: tot pe site-ul nostru, în meniul „Direcționează” se află și formularul pentru sponsorizări.

În acest caz, 20 de procente din impozitul pe profit pot însemna noi vieți salvate.

Totuși, de ce ați dona Asociației “Salvează o inimă”?

  1. Pentru că, așa cum vă spuneam anterior, scopul nostru este însănătoșirea copiilor grav bolnavi și redarea șansei la o viață normală;

  2. Pentru că la noi totul este transparent. Fiecare donație este contorizată pe site în timp real, numele donatorilor sunt afișate la cerere și păstrăm mereu legătura cu ei, oferim informații noi de îndată ce le primim de la medici și întotdeauna împărtășim bucuria vindecării unui copil cu cei care au contribuit la această reușită.

  3. Pentru că 100.000 de prieteni de pe Facebook s-au convins că merităm încrederea lor și ne urmăresc în fiecare zi. Și nu sunt singurii!

  4. Datorită dedicării și eforturilor noastre, am fost nominalizați la cele mai importante gale dedicate ONG-urilor, respectiv Gala „Oameni pentru Oameni”, Gala „Zece Oameni de Valoare pentru Constanța” și Gala „Oamenii Timpului”.

Nu e musai să ne credeți. Convingeți-vă singuri! Intrați pe site-ul salveazaoinima.ro, căutați detalii despre noi în miile de apariții media și donați oricât unuia dintre cazurile de care ne ocupăm. Cu siguranță nu veți regreta!

Te invitam sa ne cunoastem si sa discutam mai multe despre proiectele noastre.

Placinta Vlad Dumitru
email: office@salveazaoinima.ro
tel: +40 752 753 540

CINE poate directiona ?

Inca de la actualizarea Codului Fiscal din 2004, orice companie poate direcţiona 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză socială. Modalitatea de direcţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG- ul susţinut, cheltuielile fiind deductibile.

DE CE sa alegi sa directionezi 20% din impozitul pe profit?

Tinand cont ca nu pierzi nimic, directionand cei 20% ai posibilitatea sa alegi chiar TU ce vrei sa schimbi in lumea in care traiesti.

La nivel micro, compania care alege să direcţioneze 20% din impozitul pe profit către un ONG care susţine o cauză socială beneficiază de următoarele avantaje:

– Libertatea de a alege destinaţia unei sume care, altfel, ar ajunge oricum la stat;

– Contribuţia la o cauză nobilă printr-o procedură 100% transparentă, fără niciun fel de cheltuială;

– Un capital de imagine prin asocierea cu o cauza nobila ce poate spune multe despre valorile companiei;

– Un plus de vizibilitate prin asocierea cu proiectele promovate;

– O investitie profitabila – cea mai buna investitie este aceea in viitoarele generatii!

– Respectul angajatilor, care cu siguranta vor aprecia implicarea companiei in problemele sociale ale comunitatii din prezent;

Iata de ce! Iata cat de mult poti castiga fara sa cheltuiesti nimic!!

CUM directionez cei 20%?

Modalitatea de direcţionare este foarte simplă: compania îşi calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheie un contract de sponsorizare cu ONG- ul susţinut, cheltuielile fiind deductibile.

Extras din Codul Fiscal, titlul 2, cap. II, art. 21, alin. 4, lit. p): “(…) contribuabilii care efectuează sponsorizări şi/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, (…) scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente în limita minimă precizată mai jos:

Sumele oferite de companii se scad direct din impozitul pe profit, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

  • nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat;

  • sunt in limita a 0,5% din cifra de afaceri.

Cheltuielile cu sponsorizarile care depasesc acest barem pot fi înregistrate contabil sub forma de cheltuieli nedeductibile.

Facilitatile cu privire la sponsorizari sunt reglementate prin Art. 25, aliniatul 4, litera i, Noul Cod Fiscal

.

Asadar, poti face o sponsorizare fara sa te coste nimic!

CE RAMANE DE FACUT?

Totul se rezumă la încheierea unui Contract de Sponsorizare între firma dvs. şi ONG, în baza căruia banii pot fi deduşi din impozitul pe profit. În urma folosirii sumei donate, veţi primi un raport asupra modului în care banii dumneavoastră au fost cheltuiti şi al impactului pe care l-au avut în viaţa celor ce au avut nevoie de noi.

Vă mulţumim !